Dags för ännu ett barnkalas

När du ska anordna ett barnkalas är maten ett av de viktigaste inslagen. Barn brukar vara ganska tacksamma med vad de får och korv med bröd, hamburgare och pizza är vanligtvis bra val. Du kan gärna ha ett tema för barnkalaset och duka med temat i åtanke – välj något passande på nätet för en barnvänlig dukning.

Beroende på hur långt kalaset ska vara kanske du både vill bjuda på efterrätt och tårta eller bara välja ett av alternativen. De allra flesta barnen älskar glass och det är en given efterrätt på ett barnkalas, men det är inte alla som kan äta glass. Om något av barnen är laktosintolerant, mjölkallergiker eller vegan krävs en del anpassningar.

Om du bakar en tårta på egen hand blir det dock enklare att anpassa ingredienser för att de ska kunna ätas av alla. En vegansk tårta är god samtidigt som den kan ätas av alla. Om inga allergiker eller veganer finns bland er kan du förstås baka en helt vanlig tårta – det finns många goda varianter. Ett enkelt tips är en kladdkaka som du täcker med grädde, chokladsås, maränger eller någonting annat smaskigt – både gott och lätt att fixa.