Ölbryggning hemma

Att komma igång med att brygga öl hemma kräver mycket mindre kunskap än du tror. Dessutom är lagar och regler mer tillåtande än många vet. Om du är total nybörjare på området – köp hem och läs på lite innan du sätter igång. Här kommer inspiration och tips för dig som har lite förkunskaper.

Trender inom hemmabryggning

En av de största trenderna inom ölbryggning just nu är så kallad kloning. Det är, enkelt uttryckt, att kopiera recept från kända ölsorter. Med ett par ändringar i receptet och processen du använder vid hemmabryggning så kan du få resultatet att smaka som ditt favoritöl.

En annan trend, som har ett par år på nacken men håller i sig, är suröl. Det är en öltyp som passar perfekt för den mer oerfarne hemmabryggaren eftersom processen är kortare och påminner om färsköl.

Utrustning för nybörjare

Ett bryggverk är lite som en kompakt version av den utrustning som finns i professionella bryggerier. Det är en bra investering för nybörjare eftersom det gör att bryggningen blir både enklare och roligare. Självklart kan du också göra det ännu enklare genom att köpa en ölsats och därmed minimera arbetsinsatsen.

Men om du vill vara mer inblandad i processen så rekommenderar vi att köpa en kittel, en pipett och starkt men giftfritt desinficeringsmedel.