Det Asiatiska Köket

När det kommer till mat så har alla delar av världen och alla länder sin egna mat kultur. När det kommer till asiatisk kultur så kan den skilja sig väldigt mycket från västerländsk. Den största skillnaden är mängden olika typer av kryddor man använder. Kollar man på Indien så har varje familj i stort sett ett eget recept på en egen curry. För det indiska folket är curry deras sätt att blanda ihop kryddor. En blandning av curry kan bestå på allt mellan 3 till 100 olika kryddor.

Då man vanligen pratar om det asiatiska köket så är det oftast ett av de kinesiska, thailändska eller japanska köket man pratar om. Dessa tre kulturer har stora skillnader och har ofta en unik smaksättning. Japan har mycket sötare toner i sin mat medans kina kan ha en generell saltig smak. Dock så är variationen enorm i Kinas matkultur beroende på vars man kollar. Thailand har däremot en mycket kryddstark kultur och det är sällan man finner mat utan någon form av chilikrydda.

Något som är väldigt populärt i USA, speciellt i Los Angeles är koreansk barbeque. Det som skiljer sig ifrån amerikansk barbeque är att den koreanska har en mycket sötare smak. Köttet är grillat och inte rökt som amerikanerna föredrar.