Vill du bli en ”korvgubbe”?

Om du vill skaffa dig en korvvagn eller kanske ha det som ett sommarjobb? Eller bara hyra för bröllop eller sommarfesten så finns det flera företag som säljer och hyr ut. Man kan även köpa vagnar second hand på olika hemsidor eller på blocket.se. Om man börjar med att hyra så kan man prova på under en tid och man slipper även dyra uppstartskostnaderna.

De flesta korvvagnar kan man dra med vanlig bil och B-körkort, men det är viktigt att kolla upp vad som gäller för just den vagnen du kommer att använda. När du har din vagn så är det dags att sätta upp en strategi och plan. Var vill du sälja och vilken meny vill du ha? Är det vanlig klassisk korv du vill sälja eller något mer hälsosamt alternativ? Bestäm dig för vilken riktning du vill ha. Lär dig din produkt, se till att du har allt du behöver och att det går fort att servera dina gäster. Det är nästan uteslutande korvvagnens gäster stora mål, att det ska gå fort!

Sedan är det dags att se sig om och ta reda på en bra plats att stå på, lägg gärna lite tid på just detta moment och kontrollera om andra säljer där och hur mycket folk som rör sig i området och på vilka tider. Innan du slår upp portarna på din korvvagn så måste du söka tillstånd hos kommunen du ska sälja i. Det är samma regler som gäller som för en rörlig som en fast verksamhet, tillstånd behövs! Miljö- och hälsoskydd kan också komma och göra en check när tillståndet är på plats, ofta kommer de oanmälda för att göra en check om hur maten hanteras. När allt är klart så är det dags att hänga upp skyltar på din vagn och marknadsföra dina goda korvar. Lycka till med försäljningen!

Posted in Mat