Vad är en foodtruck?

De börjar att dyka upp lite här och där dessa foodtruck och man kan fråga sig vad detta är och hur de fungerar. Ja, lite kan man säga att det är som korvkiosker fast på hjul och med ett större utbud av mat. Du kan i princip servera och sälja vilken typ av mat som helst i en foodtruck.

Hur kan en foodtruck se ut?

Det kan vara en specifikt byggt fordon där man inrett med kök och utrustning för att tillaga mat av olika slag. Det går att använda sig av en husvagn, husbil eller en helt vanlig skåpbil för att skapa sin rullande restaurang. Det är som oftast liten yta att arbeta på så det gäller att man skapar ett praktiskt kök på den lilla ytan som man har att jobba på. Som kund så löser man betalning genom mobila betallösningar som installerats i vagnen. Tack vare 4G nätet så fungerar detta på ett smidigt sätt och du kan betala med kort precis som vilket ställe som helst.

Att starta upp en foodtruck

Om du har planer på att starta upp en foodtruck så är det en hel del som ska planeras innan du kan sätta igång. Själva bilen är det första som du ska skaffa och fixa i ordning för din verksamhet. Det finns krav från miljöförvaltningarna i våra kommuner som ska följas. Så kolla upp med dessa hur det ser ut hos din kommuns miljöförvaltningen. Samma förvaltning ska även denna godkänna din foodtruck för att få användas. Det är viktigt att alla tillstånd är i sin ordning och att fordonet är besiktigat och färdig för det den ska användas till.