{"id":35,"date":"2019-02-11T09:41:54","date_gmt":"2019-02-11T08:41:54","guid":{"rendered":"https:\/\/rejsegilde.nu\/?p=35"},"modified":"2019-02-11T09:43:08","modified_gmt":"2019-02-11T08:43:08","slug":"tips-for-en-godare-tarta","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/rejsegilde.nu\/tips-for-en-godare-tarta\/","title":{"rendered":"Tips f\u00f6r en godare t\u00e5rta"},"content":{"rendered":"

En hembakt t\u00e5rta \u00e4r n\u00e5got speciellt, n\u00e5got du bakar med k\u00e4rlek f\u00f6r att bjuda p\u00e5 till n\u00e4ra och k\u00e4ra. Den klassiska gr\u00e4ddt\u00e5rtan \u00e4r den vanligaste att baka och det finns tusentals olika recept att testa. Sedan finns det knep f\u00f6r att g\u00f6ra t\u00e5rtan lite b\u00e4ttre, lite smakrikare och \u00e4nnu mer speciell.\u00a0<\/strong><\/p>\n

\"\"<\/p>\n

Rumsvarma \u00e4gg<\/h3>\n

Du b\u00f6rjar alltid med att vispa \u00e4gg och socker por\u00f6st. Det tillf\u00f6r luft till smeten som ger t\u00e5rtan extra h\u00f6g. \u00c4ggen blir por\u00f6sare och fluffigare om du arbetar med rumstempererade \u00e4gg ist\u00e4llet f\u00f6r direkt fr\u00e5n kylsk\u00e5pet. Ta fram \u00e4ggen kv\u00e4llen innan eller n\u00e5gra timmar innan du ska b\u00f6rja baka. Vill du skynda p\u00e5 processen kan du l\u00e4gga \u00e4ggen i ett varmt vattenbad<\/span><\/a> i fem minuter och sedan b\u00f6rjabaka. Och vispa l\u00e4nge, l\u00e4ngre \u00e4n du tror!<\/p>\n

Smaks\u00e4tt gr\u00e4dden<\/h3>\n

Hela t\u00e5rtan f\u00e5r ett lyft om du l\u00e4gger lite mer tid p\u00e5 gr\u00e4dden. Oftast har man gr\u00e4dde som ett lager i t\u00e5rtan samt som t\u00e4ckning. Utsidan blir s\u00e5 klart lite roligare om du anv\u00e4nder karamellf\u00e4rg f\u00f6r att f\u00e4rga den, men du kan ocks\u00e5 smaks\u00e4tta den! Det finns goda aromer att k\u00f6pa p\u00e5 n\u00e4tet som ger gr\u00e4dden en smak av bl\u00e5b\u00e4r<\/span><\/a> eller citron.<\/p>\n

Potatismj\u00f6l<\/h3>\n

Om din t\u00e5rta aldrig blir tillr\u00e4ckligt h\u00f6g f\u00f6r att dela i tv\u00e5 lager kan du ta hj\u00e4lp av potatismj\u00f6l. Potatismj\u00f6l \u00e4r lenare \u00e4n vanligt vetemj\u00f6l och agerar lite som extra bakpulver. Den tillf\u00f6r mer luft och j\u00e4sning till smeten och t\u00e5rtan blir h\u00f6gre. En annan bra effekt \u00e4r att t\u00e5rtbottnen blir lite fluffigare och saftigare. Byt ut ungef\u00e4r en 1\/3 av vetemj\u00f6let mot potatismj\u00f6l.<\/p>\n

R\u00e4tt fyllning<\/h3>\n

Undvik att anv\u00e4nda frysta b\u00e4r n\u00e4r du ska g\u00f6ra en fyllning till t\u00e5rtan, de inneh\u00e5ller mycket vatten och f\u00e5r t\u00e5rtbotten att bli klippig och uppl\u00f6st. Pudra f\u00e4rska b\u00e4r med florsocker ist\u00e4llet och blanda med lite marmelad eller sylt.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

En hembakt t\u00e5rta \u00e4r n\u00e5got speciellt, n\u00e5got du bakar med k\u00e4rlek f\u00f6r att bjuda p\u00e5 till n\u00e4ra och k\u00e4ra. Den klassiska gr\u00e4ddt\u00e5rtan \u00e4r den vanligaste att baka och det finns tusentals olika recept att testa. Sedan finns det knep f\u00f6r att g\u00f6ra t\u00e5rtan lite b\u00e4ttre, lite smakrikare och \u00e4nnu mer speciell.\u00a0 Rumsvarma \u00e4gg Du b\u00f6rjar […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":36,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[4,1],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/35"}],"collection":[{"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=35"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/35\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":38,"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/35\/revisions\/38"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/media\/36"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=35"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=35"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/rejsegilde.nu\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=35"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}