Ordna ett hejdundrande kalas

Börjar det närma sig någons födelsedag i familjen så gäller det att börja planera och ordna ett hejdundrande kalas. Nu kanske det inte går att baka allt för tidigt utan skapa sina mästerverk lagomt i tid för kalaset. Vissa saker kanske går att förbereda och frysa in så länge. Dock så är planeringen viktig för att få allt att flyta på tills dagen D.

Beställ hem i förväg

Se till att beställa hem det som kan tänkas behövas för att baka till födelsedagen. Det kan vara bakformar, tillbehör, tårtbilder eller andra tårtdekorationer som kommer att behövas när du väl är igång och bakar dina tårtor. Som vi skrev i ingressen så kan du ordna med saker som kanske kan frysas in och tas fram dagar innan kalaset och ditt bak. Det gäller att planera detta noga så du hinner med allt som ska göras. Är ni fler i familjen som kan hjälpa till med baket så utnyttja dessa så det kan gå både smidigare och snabbare.

Planera ordentligt för kalaset

Det är viktigt att man planerar ordentligt för kalaset. Beroende på vad jubilaren fyller så skiljer det sig på vad man planerar. Om det är någon av de yngre som fyller år så kanske man planerar ett antal lekar som kan genomföras. Se till att ha några extra lekar i bakfickan om det blir tid över och födelsedagsbarnet och gästerna börjar bli rastlösa. Är det en mer vuxna gäster så kan det behövas annat som kan underhålla. Men även här så kan lekar och frågesport vara passande.